KEŞİF YOLCULUKLARI: Farklı Mana Açılımlarıyla, İzahlı ve Görsel Destekli Risale-i Nur Eğitim Programı

Medresetüzzehra Eğitim Yaklaşımı'nın Bilim Felsefesini Oluşturmaya Katkıda Bulunmayı Hedefleyen Akademik Eğitim Faaliyetleri

Keşif Yolculukları Risale-i Nur Eğitim Programı

EĞİTİM FAALİYETLERİMİZİN VE İNTERNET SİTEMİZİN TANITIM VİDEOSU:

“Olağanüstü Bir Hazinenin Keşif Yolculuğu: Risale-i Nur Eğitim Programı” Kitabının Yazarı Ediz SÖZÜER’e Altın Kalem Yazarlık Ödülü Verildi. Haberi okumak için aşağıdaki resme veya buraya  tıklayabilirsiniz.

2018 Altın Kalem Yazarlık Ödülü Haberini Yukarıdan Okuyun.

Hemen Yukarıya Tıklayarak İndirmeye Başlayın veya Gönderim Talep Edin

Risale-i Nur Eğitim Programı Temel/Kaynak Kitabı ve Akademik Ders Müfredatı

Eğitim Kitabına Hemen Ulaşın


Eğitim Programı’nın genel takdimi, güncel eğitim programı bilgilendirmesinin hemen altındadır.

Eğitim programını sistematik bir şekilde takip etme ve ders videolarını izleme/indirme bölümü en aşağıdadır.

Eğitim Programı dosyalarının yüklü olduğu adres: http://goo.gl/hNIUou veya yadi.sk/d/09r41tL9ecYUA

Bu depolama alanlarındaki “Risale-i Nur Eğitim Programı” klasöründen derslerimizin metinlerini, powerpoint sunum dosyalarını ve videolarını görüntüleyebilir ve indirebilirsiniz. 

Eğitim Programımızın dersleri video kanalımıza yüklenmektedir. Video kanalımıza ulaşmak için buraya tıklayınız.


EN SON DÜZENLENEN EĞİTİM PROGRAMI DERS VİDEOLARI:

RİSALE-İ NUR EĞİTİM PROGRAMI EK BÖLÜMLER-7

Seminer Videolarının YouTube Oynatma Listesi İçin Buraya Tıklayınız.

Ayrıca aşağıdaki görsellerin üzerine gelince görünen linklere tıklayarak da videoları seyredebilirsiniz.


EN SON DÜZENLENEN AKADEMİK ETKİNLİKLER:

2. ULUSLARARASI YARATILIŞ KONGRESİ TEBLİĞLERİMİZ (Tam Metin ve Video)

Kongre Tebliği Tam Metni ve Videosu İçin Buraya Tıklayınız.



“KEŞİF YOLCULUKLARI RİSALE-İ NUR EĞİTİM PROGRAMI”NIN GENEL TAKDİMİ:

Yazarlar Birliği Mevlana Divanı Eğitim Salonu’nda Dev Projeksiyon Ekranı ve Hoparlör sistemi ile görsel destekli olarak sunulan, HERKESE AÇIK VE ÜCRETSİZ olarak yapılan Risale-i Nur eğitim programımızın duyurularından haberdar olmak için Facebook Grubumuza üye olunuz: https://www.facebook.com/groups/kesifyolculuklari/

MACERAYA DAVETLİSİNİZ!

İnsanın, hayatın, kâinatın ve dinin yüksek hakikatini keşfetmek..

Aklen, ruhen ve kalben gelişim yolunda ilerlemek..

Bulunduğumuz dünyayı anlamlandırmak..

Hiç olmadığı kadar şaşırtıcı bir farkındalık kazanmak..

İlahî teknolojinin işleyiş mekanizmasını anlamak..

Muhteşem Bir Zihinsel Yolculuk.. Görsel Bir Şölen..

Hayret Verici Gerçekler.. Çarpıcı Görseller ve Videolar..

Hepsi ve Daha Fazlası Sizi Bekliyor!

OLAĞANÜSTÜ BİR KEŞİF YOLCULUĞU İÇİN BİZİMLE GELİN!

Çalışmalarımızın Temel Özellikleri:

* Akademik anlatım tarzı.
* Tam bir anlaşılabilirlik.
* Aklı tatmin eden sağlam bir mantık örgüsü.
* Kalbe hitap eden şiir tadında bir üslup.

“Duru su gibi… İstersen içersin, istersen yüzersin…” (Bir okuyucumuzun tarifi)

Ankara’da bulunan ve Risale-i Nur’u anlamakta ve imanî ilimlerin tahsilinde ve bu alanda kendini yetiştirmek konusunda ciddî bir altyapı kazanmak isteyen ve eserlerle yeni tanışan kardeşlerimiz,

Risale-i Nur’u okumaya devam etmekle birlikte farklı mana açılımları ile daha iyi anlamak istek ve heyecanını koruyanlar, alışkanlık ve sıradanlık perdesini kaldırıp atmak isteyenler,

“Kâinatın Sırrını Keşfeden Kitaplarla Tanışın!” sloganıyla takdim ettiğimiz Risale-i Nur eserlerindeki mevcut hakikatleri daha iyi anlamak, geliştirmek, çözümlemek ve detaylandırmak maksadıyla başlı başına bir “ilim üretim faaliyeti” olarak ortaya koyulan, eser metinlerine farklı açılımlar kazandırma kabiliyetinde olan ve kapsamlı bir içeriğe sahip olan “Olağanüstü Bir Hazinenin Keşif Yolculuğu: Risale-i Nur İzah Metinleri” isimli kitap çalışmamızdaki izah metinlerinden yararlanılarak sistematik bir şekilde sunulacak izahlı ve görsel destekli Risale-i Nur eğitim programının derslerine katılmak arzu eder misiniz?

Gerçeğin arayışında kuvvetli bir merak duygusuna sahipseniz grubumuza katılın ve bize ulaşın. Kaç kişi olursak olalım, tanışalım ve biraraya gelelim. Hayalî ve zihinsel bir keşif yolculuğuna çıkalım.

Risale-i Nur Eğitim Programımızın ve Kitap Çalışmalarımızın 3 Temel Hedefi Var:

1-İslam’ı çağın anlayışına en uygun ve aklî şekilde takdim eden Risale-i Nur’u toplumun her kademesine yaymak ve her çeşit tahsil seviyesindeki insanların kolay anlayabileceği, zevkli, rahat ve etkili bir şekilde eserlerle tanıştırmak ve Risale-i Nur eserlerinin içindeki Kur’ânî hakikatleri farklı, modern bir sunumla ve anlaşılabilir bir şekilde akademik kadrolara ve ‘aydın-entellektüel kesim’e takdim etmek, tanıtmak ve okunmasını sağlamak.

2-Dünyanın her tarafında Risale-i Nur’u okuyan ve okumaya devam eden sayıları milyonları aşan kardeşlerimizin de, özgün anlatımlarla eserlerin anlaşılmasında yeni ufuk arayışlarına girilen ve misallerin geliştirilmesine çalışılan kitabımız ve eğitim programımız vesilesiyle, yazıya dökülmüş sistematik ve görsel destekli bir izahlı Risale-i Nur dersi alarak, farklı açılımlar kazanmalarına ve ülfet, sıradanlık perdesini yırtıp atmalarına yardımcı olmak.

3-Akademik eğitim faaliyetlerimiz ve eğitim programımızla, Bediüzzaman Said Nursi’nin asrın başında yenilikçi bir eğitim projesi olarak takdim ettiği “aklî ve dinî ilimlerin bir arada okutulmasıyla beraber, birbirleriyle barıştırılması ve kaynaştırılması”nın özel ismi olan “Medresetüzzehra eğitim yaklaşımı”nın bilim felsefesini oluşturmaya ve yaratıcının varlığına dair diğer bilimsel yaklaşımlara alternatif olacak bilimsel model, yorum ve kabul görecek ilmî yaklaşımlar üretmeye katkıda bulunarak, yaratıcının varlığını kabul eden bir eğitim yaklaşımının bilim dünyasına ve insanlığa nasıl takdim edileceği hakkında ciddî çözümlemeler ve fikrî altyapı niteliğinde incelemeler ortaya koymak.

Arzu ettik ki, bu çalışmalar kapsamlı bir rehber özelliği taşısın ve bu eğitim programını takip eden kişi, Risale-i Nur’u anlamakta ve imanî ilimlerin tahsilinde ve bu alanda kendini yetiştirmek konusunda ciddî bir altyapı kazanmış olsun. Hem istedik ki, okuyucu sadece bu programı bile takip etse, imanını kurtarabilme imkânına sahip olsun ve imanî bilgileri ciddî bir ölçüde elde edebilsin. Bu nedenle altı iman esasının ve imana dair temel kavramların kapsamlı bir şekilde ele alındığı detaylı bir içerik hazırlamamız şarttı. Diğer taraftan birçok kişinin herhangi bir yardım almadan Risale-i Nur Külliyatı’nın tamamını 3-4 sefer okuduktan sonra ancak gelebileceği seviyeye, bu eğitim programı bitirildikten ve temel kitap çalışmamız okunduktan sonraki ilk külliyat okumasının sonunda ulaşabilmesini sağlayan bir yol açmak istedik ve bunu hedefledik.

———————————————————————————————————————————————–

NEDEN GÖRSEL DESTEKLİ VE İZAHLI BİR EĞİTİM PROGRAMI?

Eğitim programımıza şahsen katılmak veya ders videolarımızı seyretmek suretiyle yazılı olarak kaleme alınmış hakikatleri, sözlü ve görsel bir şekilde  izlemeniz; (kitap çalışmamızda olmayan ilave izahlarla) daha iyi anlama ve hissetme imkânı sunuyor. Böylece sadece akılla anlaşılmayan ve aslında “hissedilen hakikatler” olan iman ilmini anlamakta ve “farklı mana açılımları”na kapı açmakta, en verimli bir metodu takip etmiş oluyorsunuz. Bu pekiştirme yöntemiyle (Allah’ın izniyle) Risale-i Nur’u ve kainatı anlamak noktasında en üst düzeyde bir istifadenin gerçekleşeceğine kuvvetle inanıyoruz.

Risale-i Nur izah çalışmalarının nedeni, nasılı ve fikrî alt yapısı hakkında detaylı bilgi için: “Risale-i Nur’u İnsanlığa Mal Etme Çabası: İzah Çalışmaları” isimli kitabımıza müracaat edebilirsiniz. Kitabımızın detaylı takdimine ve kitabımıza ulaşmak için buraya tıklayınız.

———————————————————————————————————————————————–

EĞİTİM PROGRAMININ TARİHSEL GELİŞİMİ, SİSTEMATİK İÇERİĞİ VE DERS KONULARI

“Keşif Yolculukları Risale-i Nur Eğitim Programı”nın sistematik bir biçimde ve görsel destekli seminerlerle işlenen derslerinin kaynak kitabı yani müfredatı, “Olağanüstü Bir Hazinenin Keşif Yolculuğu: Risale-i Nur İzah Metinleri” isimli kitap çalışmamızdır. Tüm eğitim programı bu temel ve kaynak kitap içeriği üzerine bina edilmiştir.

İlk önce Risale-i Nur İzah Metinleri olarak ortaya çıkan metinler, daha sonra görsel destekli ve akademik temelli “Tabiat Risalesi Açılımları” seminerleriyle işlenmeye başlandı. Yani aslında kitabın ortasından…

Daha sonra kitap içeriğinin izahlı ve görsel destekli bir eğitim programına dönüştürülerek, kitabın başından sonuna sistematik bir sıra takip edilerek seminerleştirilmesi ve yapılan seminerlerin videolarının video kanalına yüklenmesiyle, yazılı metinlerin “görsel bir kitap” şekline dönüştürülmesinin ilk adımı atılmış oldu.

Görsel destekli derslerimiz devam ederken aklımıza şöyle bir fikir geldi: Yazılı metinler ve görsel destekli video dersler ayrı ayrı yerlerde bulunuyor. Acaba bu ikisini nasıl bir araya getiririz ve birlikte servis ederiz? Bu sorunun cevabı, bizi alanında daha önce hiç teşebbüs edilmemiş bir çalışmaya götürdü: Görsel/İnteraktif Kitap! Powerpoint sunumlarımızda kullandığımız konu anlatımlı şemalar, metin vurguları ve etkileyici resimlerden oluşan görseller ve etkileyici videolar ile ders videolarımız, sunum dosyalarından alındı, geliştirildi, işlendi ve titizlikle kitap metni içine entegre edildi.

Böylelikle benzerine rastlayamayacağınız bir pekiştirme yöntemiyle yazılı, sesli, görsel ve izahlı bir şekilde, farklı mana açılımlarıyla ve hissederek, Risale-i Nur’dan en üst düzeyde istifade etme ve anlama imkanı ortaya çıkmış oldu.

İKİ ANA BÖLÜMDEN OLUŞAN EĞİTİM PROGRAMIMIZIN İLK BÖLÜMÜ: “İMAN HAZİNESİNİN KIYMETİNİ KEŞFETMEK”.

Bu bölümde, dinin insanlara teklif ettiği iman ve ibadetin insan için ne anlam ifade ettiği ve önemi, kâinatın gizli kalmış sırrını dinin nasıl çözdüğü, imanın güzellikleri ve insanın gerçek kıymetinin iman ile ortaya çıkması, kâinatın sırrını anlamada Kur’an ve felsefe ilimlerinin ne düzeyde oldukları anlatılmaktadır. Son olarak ise dinin, peygamberler eliyle getirdiği büyük müjdesinin ve ölüme getirdiği muhteşem çarenin ne kadar büyük bir müjde olduğuna yakından bakmaya çalışıyoruz ve şu sorunun cevabını arıyoruz: “Acaba bize ebedî bir hayatı kazandıracak olan hakikî bir iman, nasıl bir özelliğe sahiptir?” Bu ilk bölümü, bir hazinenin ne kadar büyük ve kıymetli olduğunun anlaşılması olarak anlayabiliriz.

EĞİTİM PROGRAMIMIZIN İKİNCİ ANA BÖLÜMÜ İSE: “İMAN HAZİNESİNİN VARLIĞINI DELİLLERLE İSPATLAMAK”.

Bu bölümde ise altı iman esası delilleriyle ispat edilmiştir. Yani, ilk bölümde kıymeti anlaşılan, elde edilmek istenilen hazinenin varlığı ikinci bölümde ispatlanmakta, yeri keşfedilmekte ve en nihayetinde hazineye ulaşılmakta ve bu büyük ve ihtişamlı hazine elde edilmektedir. En önce imanın ne büyük bir nimet ve ne kadar kıymetli bir hazine olduğunu anlamak, hazineye ve hazinenin delillerine vereceğiniz önemi belirleyecektir. Bununla birlikte, ilk bölümde de, ciddî anlamda bir hakikat ve delil arayışına girilmiş olduğunu göreceksiniz. Eğitim programını tamamladığınızda, Risale-i Nur Külliyatı’nın önemli bir bölümünü zihninize ve kalbinize almış olacaksınız ve bu eserlerin ders verdiği yüksek iman ilmini tahsil etmede ciddî bir mesafeyi geride bırakmış olacaksınız.

———————————————————————————————————————————————–

EĞİTİM PROGRAMINI SİSTEMATİK BİR ŞEKİLDE TAKİP ETME VE DERS VİDEOLARINI İZLEME/İNDİRME BÖLÜMÜ

Eğitim programının dersleri Youtube video kanalımızda yayınlanmaktadır. Farklı oynatma listeleri sayesinde sistematik bir sırayla takip edebilirsiniz. Yine de eğitim programına kuşbakışı bir bakış ve kullanım kolaylığı sağlamak için eğitim konularını ve videolarını buraya da alacağız.

Aşağıdaki şemanın altındaki içerik listesinde, ana bölümler altındaki her bir “keşif” ve “hakikat”in üzerine tıkladığınızda video kanalımızdaki o bölüme ait olan ve sıralı olarak eklenmiş oynatma listesinin bulunduğu sayfa çıkacaktır.

Şu an itibariyle eğitim programının  “İman Hazinesinin Varlığını Delillerle İspatlamak” isimli ikinci ana bölümünün 1.hakikati, yani “Allah’a İman Hakikatinin İspatı-Tabiat Risalesi Açılımları”nın tamamı işlenmiş ve videoları yüklenmiş durumdadır. Ayrıca kitabın (eğitim programının) başından başlayarak geldiğimiz noktada, eğitim programının “İman Hazinesinin Kıymetini Keşfetmek” isimli ikinci ana bölümünde mevcut 5 adet “keşfin” ilk dört “keşfi”nin videoları kategorik ve sıralı olarak video kanalımıza yüklenmiştir. Önümüzdeki 11.dersimizde 4.keşfi inşallah tamamlamış olacağız ve 5.keşf olan “Ölümün Çaresi” ile devam edeceğiz.

EĞİTİM PROGRAMI İÇERİĞİ VE EĞİTİM VİDEOSU TAKİP LİSTESİ

Ana bölümler altındaki her bir “keşif” ve “hakikat”in üzerine tıkladığınızda video kanalımızdaki o bölüme ait olan ve sıralı olarak eklenmiş oynatma listesinin bulunduğu sayfa çıkacaktır. Yanında “Buraya tıklayarak…” ifadesi olmayan bölümler henüz işlenmemiş ders konularıdır.

Bu listedeki bölüm başlıklarının ve açıklamaların bir arada bulunduğu Detaylı eğitim programı müfredatı için kaynak kitabımızın “Detaylı Konu Fihristi”ne müracaat edebilirsiniz. “Detaylı Konu Fihristi”ni buradan indirebilir ve görüntüleyebilirsiniz.

Eğitim Programı Takdim Videosu (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

Bu takdim videosunda ele alınan konular: Risale-i Nur eserlerinin ve bu eserlerin üzerinde yapılacak çok yönlü çalışmaların önemi. Kitap çalışmamızın ve eğitim programımızın içeriğinin, toplum olarak muhtaç olduğumuz zihinsel dönüşüme katkısının incelenmesi. Çalışma içeriğinin ve eğitim programının içerik ve sistematiğinin anlatımı. Çalışmanın hangi şartlarda ortaya çıktığı ve bilimsel yaklaşımları karşılaştırmalı olarak ele alma ve bilimsel bilgilerden yararlanma tarz ve üslübunun anlatımı.

EĞİTİM PROGRAMI İÇERİĞİ VE EĞİTİM VİDEOSU TAKİP LİSTESİ

Eğitim Programı dosyalarının yüklü olduğu adres: http://goo.gl/hNIUou veya yadi.sk/d/09r41tL9ecYUA

Bu depolama alanlarındaki “Risale-i Nur Eğitim Programı” klasöründen derslerimizin metinlerini, powerpoint sunum dosyalarını ve videolarını görüntüleyebilir ve indirebilirsiniz. 

Eğitim Programımızın dersleri ve fragmanları video kanalımıza yüklenmektedir. Video kanalımıza ulaşmak için buraya tıklayınız.

Ana bölümler altındaki her bir “keşif” ve “hakikat”in üzerine tıkladığınızda video kanalımızdaki o bölüme ait olan ve sıralı olarak eklenmiş oynatma listesinin bulunduğu sayfa çıkacaktır. Yanında “Buraya tıklayarak…” ifadesi olmayan bölümler henüz işlenmemiş ders konularıdır.

Bu listedeki bölüm başlıklarının ve açıklamaların bir arada bulunduğu Detaylı eğitim programı müfredatı için kaynak kitabımızın “Detaylı Konu Fihristi”ne müracaat edebilirsiniz. “Detaylı Konu Fihristi”ni buradan indirebilir ve görüntüleyebilirsiniz.

1-Eğitim Programı Takdim Videosu (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

Bu takdim videosunda ele alınan konular: Risale-i Nur eserlerinin ve bu eserlerin üzerinde yapılacak çok yönlü çalışmaların önemi. Kitap çalışmamızın ve eğitim programımızın içeriğinin, toplum olarak muhtaç olduğumuz zihinsel dönüşüme katkısının incelenmesi. Çalışma içeriğinin ve eğitim programının içerik ve sistematiğinin anlatımı. Çalışmanın hangi şartlarda ortaya çıktığı ve bilimsel yaklaşımları karşılaştırmalı olarak ele alma ve bilimsel bilgilerden yararlanma tarz ve üslübunun anlatımı.

I- BİRİNCİ ANA BÖLÜM: İMAN HAZİNESİNİN KIYMETİNİ KEŞFETMEK

Dinin insanlığa teklif ettiği yüksek hakikat, çok çarpıcı incelemeler ve aklî deliller eşliğinde saklı olduğu yerden ortaya çıkarılıyor. Dünyanın, insanın ve dinin gizli kalmış derin ve yüksek hakikatini keşfetmek ve akla yaklaştırmak için; aslında her birimizin, her gün, gerçek anlamda içinde yaşadığımız ve başrolünü oynadığımız temsiller ve sinematik bir dil kullanılıyor. Ele alınan konular ise şöyle:

1.KEŞİF: Buraya tıklayarak eğitim programının yüklü olduğu oynatma listesi sayfasına gidebilirsiniz.

İman, İbadet ve Namazın Yüksek Hakikatini Keşfetmek (1-6. Sözler)

Bölüm Başlıkları:

2-Küçük Sözlerin İkna Edicilik Yönü (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

3-Kayıp Ada (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

Dünyanın, insanın ve dinin gizli kalmış derin ve yüksek hakikatini keşfetmek ve akla yaklaştırmak için; aslında her birimizin, her gün, gerçek anlamda içinde yaşadığımız ve başrolünü oynadığımız temsiller ve sinematik bir dilin kullanıldığı 1.keşfin ilk durağı: “KAYIP ADA”.. Aslında bu adaya kaybolmaya değil, dinin insanlığa teklif ettiği yüksek hakikati keşfe gidiyorsunuz.. Çok çarpıcı incelemeler ve aklî deliller eşliğinde saklı olduğu yerden ortaya çıkarılan ve hayatınızı değiştirme potansiyeli olan kocaman bir hakikati..

4-Allah’ın Adını Almak (1.Söz) (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

İhtiyaçlarımızı imkânlarımızla, muhtemel tehditleri kudretimizle kıyasladığımızda, her insanın “çok aciz ve çok fakir” olduğu ve mahlûkatın kendi başlarına asla yapamayacakları ve altında ezilecekleri büyük vazifeleri çok kolaylıkla ve mükemmelen yaptıkları ve normal şartlarda vücuda gelmesi mümkün görünmediği halde, kolaylıkla meydana gelen ve varlığı mucize olan eşyanın şaşırtıcı yaratımı ele alınıyor. Bu inceleme sonucunda Bismillah’ın sırrı keşfedilmiş oluyor ve bu dünyada Allah’ın adını alarak O’na bağlanmanın insan için nasıl bir kuvvet ve zenginlik kaynağı olduğu daha önce hiç olmadığı kadar net anlaşılıyor.

5-Bir Şenlik Yeridir Kâinat (2.Söz) (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

İman gözüyle bakıldığında, insanın şu dünya misafirhanesinde ikramda bulunulan bir misafir hükmünde göründüğü halde, yaratıcının olmadığı ve tesadüflerin karanlığında yuvarlanan bir dünyada ise işlerin çok daha başka görüneceği ve imanın tüm dünyaya ve eşyaya bakış açımızı kökünden ve sonsuza kadar değiştirecek ve varlığın gerçek hakikatinin nasıl olduğunu haber verecek çok büyük bir nimet olduğu, aklen parlak bir şekilde ispat ediliyor. Böylece imanın bu dünyada ne kadar büyük bir nimet ve mutluluk kaynağı olduğu ve imanda ne kadar büyük bir lezzet ve rahat bulunduğu, herkesin kabul edeceği bir makûliyet düzeyinde gösteriliyor.

6-İbadetin Yüksek Hakikatini Keşfetmek (3.Söz) (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

Hayat yolculuğumuzda “gerçek” rahatlığın ve “güvenle, korkusuzca, kimseye muhtaç olmadan” yaşamanın ne ile mümkün olabileceği, Allah’a ve O’na iman ve ibadet etmeye ne çok ihtiyacımız olduğu inceleniyor ve bir yolda giderken; tehlike ihtimali onda bir bile olsa ve tanımadığımız biri bu tehlikeyi haber verse, onu bırakıp zararsız diğer yoldan gitmemizin ifade ettiği anlam, ibadetin yüksek hakikatine uyarlanıyor. Böylelikle ibadetin ne kadar büyük bir ticaret ve mutluluk kaynağı, gayr-ı meşru yaşantı tarzının ise ne kadar büyük bir zarar ve hüsran olduğu ortaya çıkmış oluyor.

7-Namazın Hakikatini Keşfetmek (4.Söz) (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

Dünya hayatının ve ömür sermayesinin, ebedî hayat için “burada” çalışarak ona hazırlanmak ve onu “burada” kazanmak için verilmiş olduğu ve her işte önemli olanın, neticesi ve akıbeti olduğu noktasından hareketle; namazın bizim için ifade ettiği büyük önem ortaya koyularak, namazın kıymeti ve ne kadar ucuz ve az bir masrafla kazanıldığı, namaz kılmayan insanın ne derecede zararlı ve akıl dışı bir iş yapmış olacağı, kesinlik derecesinde meydana çıkarılıyor.

8-Sorumsuz Doktor, Ruh Hastası Asker (5.Söz)

(Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

Namaz kılmanın ve büyük günahları işlememenin, en hakikî bir insanî vazife olduğu gibi, insanın yaratılışının en münasip bir neticesi olduğu gösteriliyor ve “insanın, bu dünyadaki esas görevinin ne olduğunu bilerek yaşamasının önemi”, çok parlak bir şekilde tespit ediliyor.

9-Dünyanın En Kârlı Ticaret Anlaşması (6.Söz)

(Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

Dünyanın en kârlı ticaret anlaşmasının şartları ve bu anlaşmayla elde edebileceğiniz büyük kazanç ele alınıyor ve çok câzip bir teklifle baş başa bırakılıyorsunuz.

Kendini ve malını Cennet karşılığında Allah’a satmanın, yani Allah’a kul olmanın ve hayatını O’nun istediği gibi yaşamanın ne kadar kârlı bir ticaret ve ne kadar şerefli bir rütbe olduğunu görüyorsunuz.


2.KEŞİF: Buraya tıklayarak eğitim programının yüklü olduğu oynatma listesi sayfasına gidebilirsiniz.

Dinin ve Kâinatın Örtülü Kalmış Gizli Hakikatinin İçyüzü (7. ve 8. Söz)

Bölüm Başlıkları:

10-Dinin ve Kâinatin Örtülü Kalmış Gizli Hakikatinin İçyüzü (7.Söz) (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

 İnsan aklının tek başına keşfedemediği, “kâinatın gizli kalmış hakikati”ni açıp ortaya çıkaranın, “Allah’a ve Âhirete iman” olduğunu ve bu iki sırrın gerçek anlamda keşfedilmesiyle kâinatın kapalı kapılarının açıldığı gibi, insan ruhu için de saadet kapılarının ardına kadar açıldığını; inanılmaz derinlik ve genişlikte bir mana yüküyle dolu olan çok müthiş bir temsil ile olabilecek en çarpıcı bir şekilde görüyoruz ve keşfediyoruz. Ayrıca, bu hayatın gittiği ve yerine başka bir hayatın geldiğini, kendimize “ölümden sonra ne yapmayı düşündüğümüzü” veya “ebedî hayatımızdaki rahatımız ve keyfimiz için ne gibi çalışmalar yaptığımızı” sormamız gerektiğini; aklımıza, kalbimize ve nefsimize haykırarak söylüyoruz.

-Tavşan Deliğinden İçeri! (8.Söz)

Defalarca okunsa tadına doyulmayan, hakikatine tam vakıf olunamayan, çok çarpıcı bir üslupla yazılmış ve her gün içinde yaşadığımız gerçek bir temsilin içine bizi çeken bu bölümde; insan için dinin mahiyeti ve kıymeti ne olduğu, eğer gerçek ve doğru bir hak din olmazsa dünyanın yaşanılmaz olacağı ve kâinatın sırrını açan anahtarın kâinat yaratıcısının varlığını bulmakta ve bilmekte olduğu meydana çıkartılıyor.

Alt Başlıklar: (8.Söz)

11- Çekim Yasası ve Kuantum Düşünce Tekniği’nin Eleştirel Bir Değerlendirmesi (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

“The Secret-Sır” ve “Biz ne bilebiliriz ki? Tavşan deliğinden içeri (What the Bleep!?: Down the Rabbit Hole)” isimli, belgesel filmleri de çekilmiş olan ve kuantum fiziği ve çekim yasası üzerine yazılmış meşhur kitaplara atıfta bulunuluyor ve bu iki kitapta ve piyasadaki söz konusu “meşhur çekim yasası” kitaplarında “sır” olarak ifade edilen: “kâinattan iste, dileğini gerçekleştirsin” veya “olayları görme ve inanma biçiminiz, gerçeğinizi şekillendirir” tarzındaki “sözüm ona büyük sır” olarak ifade edilen sırrın çok daha anlamlısının, gerçeğinin ve büyüğünün, iman ve İslamiyetin hakikatinde mevcut olduğu çok çarpıcı bir tarzda ifade ediliyor.

12- Tavşan Deliğinden İçeri! (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

Bilinmezlikleri keşfetmek, dünyanın ve içindeki insanın mahiyetini anlama yolculuğumuzda, tavşan deliğinden doğruca içeri dalıyoruz ve sizleri fantastik bir dünyaya geçiş kapısı olan Sekizinci Söz’le baş başa bırakıyoruz.


3.KEŞİF: Buraya tıklayarak eğitim programının yüklü olduğu oynatma listesi sayfasına gidebilirsiniz.

İnsanın İmanla Ortaya Çıkan Yüksek Değeri ve İmanın Güzellikleri (23.Söz)

İnsanın sahip olduğu yüksek değeri ve kâinatın gerçek mahiyetini ortaya çıkartıp görünür hale getiren imanın güzellikleri, şimdiye kadar eşine rastlanmamış bir üslupla ve insaf sahibi herkesin kabul edeceği bir netlikte gösteriliyor.

Bölüm Başlıkları:

13-Picasso’nun Tablosu (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

İnsanın yaratıcısına bağlılığını ifade eden iman sayesinde “insanın ilahî bir sanat harikası olduğunun bilinmesinin, o insana gerçek anlamda kıymet kazandıracağı” hakikati, dimağda tadını bırakan güzel bir üslupla gösteriliyor.

14-Kâinatın Parlak ve Güzel Olan Gerçek Hakikati (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

İlahî vahyi dinlemeyen, sadece kendi benliğine ve aklına güvenen insanın, önündeki karanlığı elindeki bir cep feneriyle aydınlatmaya çalışan bir insana benzediği çok çarpıcı bir misalle anlatılıyor.

15-Muhteşem Bir Güven Duygusunun Kaynağı (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

Bu ağır hayat yükünü sırtında taşımaktan vazgeçerek, Allah’ın kudret ve hikmetine emanet etmek suretiyle bırakmanın; çok büyük bir güven duygusunun kaynağı olduğu, parlak bir misalle keşfediliyor.

16-İnsanın Farklılığı (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

İnsanın hayvandan farklı olarak neden sürekli öğrenmeye ve kendini geliştirmeye muhtaç olduğunun derin sırrı, saklı olduğu yerden ustalıkla dışarı çıkarılıyor.

17-Duanın İncelikli Sırrının Keşfi (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

Duaların neden her seferinde kabul edilmediği, duanın maksadının ne olması gerektiği ve insan için en güzel neticesinin ne olduğu anlatılıyor.

 18-‘Kendine Güvenmek’ Kavramı Üzerine (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

İnsanın tabiatla, yaratıcıyla ve kendisiyle ilişkilerini anlamaya gayret ettikçe, modern dünyada sık kullanılan bu çürük kavramın ne kadar yanıltıcı ve yanlış yönlendirici olduğunu görüyoruz.

19-Küçük Hedefler, Düşük Lezzetler (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

İnsanın hayat ve içindeki lezzetlerle olan ilişkisini anlama çabası içine giriyoruz.

20-Büyük Hedefler, Yüksek lezzetler (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

Bir yaşam tarzı sorgulaması içine giriyoruz ve etrafımızda sıklıkla gördüğümüz yaşam şekillerine farklı bir gözle yeniden bakmaya çalışıyoruz.

21-Yaşam Tarzımıza Şüpheyle Bakmak (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

İhtişamlı insan medeniyetinin, aslında bir lego paketinin parçalarının bir araya getirilmesinden oluştuğunun farkına varmaya çalışıyoruz ve mutluluğu ne şekilde elde etmeye çalışmamız gerektiğini arıyoruz.

22-Keşfedilmeye Değer Muazzam Bir Gerçek (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

İnsanın gerçek kıymetinin nasıl ortaya çıktığı ve nasıl büyük bir güç ve zenginlik kaynağına sahip olabileceği açığa çıkartılıyor.

23-Kâinatın Gizli Sırrını Merak Edenler İçin

(Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

İnsanın yüksek görevlerinin ve kâinatın varoluş sırrını açığa çıkaran anlamlı kulluğunun gerçek mahiyetinin ne olduğu sorularına çok dikkat çekici cevaplar veriliyor ve insandan, bu büyük vazifelerin gönüllü olarak üstlenilmesinin beklendiği ifade ediliyor.


4.KEŞİF: Buraya tıklayarak eğitim programının yüklü olduğu oynatma listesi sayfasına gidebilirsiniz.

Kâinatın Sırrını Anlamada Kur’an, Felsefe ve Modern Bilim Karşılaştırması (11.12.13. Sözler)

Bölüm Başlıkları:

25-Kâinatımızın Yaratılış Hikâyesi (11.Söz) (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.) (24 nolu ders önce sunulmuştur, ancak bu dersin eğitim programındaki yeri öncedir)

İnsan ve kâinatın yaratılışının gizli kalmış sırrını, harika bir misalin yardımıyla keşfediyoruz.

24-Bir Hediye Paketi (12.Söz’ün Birinci Esası) (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.) (Not: Video, “Kur’an,Felsefe ve Modern Bilim Karşılaştırması” ismiyle yüklenmiştir.)

Kur’an, felsefe ve modern bilimi, kâinatı anlama ve anlamlandırma yönünden karşılaştırıyoruz. Böylece Kur’an ile dinsiz bir gözle kâinata bakan felsefe ve bilimin verdiği derslerin derin farkı, çarpıcı bir şekilde ortaya çıkmış oluyor.

26-Kâinat Yüksek Okulundan Mezun Olmak (13.Söz’den alınan bir bölüm) (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

Kur’an ve felsefe ilimlerinin ilim adına ne kadar farklı ürünler ortaya koyduklarının ibret verici dersi verilerek, Kur’an’ın pozitif bilimlere kıyasen ne kadar yüksek bir ilim derecesine sahip olduğu çok çarpıcı bir tespitle gösteriliyor.


Ek Bölümler:

27-“Bilimsel Bilginin Gerçek Kıymetini Belirleyen Unsurun Sorgulanması” (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

Bir yaratıcının varlığının kabulünün delillerini araştıran ve çıkarımlarını bu yönde yapan bilimsel yaklaşım ve çalışmaların insanlık için ifade ettiği değer ve bu yöndeki bilimsel bilgi ve yorumların kıymeti hakkında çok önemli çıkarımların takdim edileceği bu akademik sunum; bir anlamda Bediüzzaman Said Nursi’nin asrın başında yenilikçi bir eğitim projesi olarak takdim ettiği “Medresetüzzehra eğitim yaklaşımı”nın değer tespiti çalışmasıdır ve bu boyutuyla ayrı bir kıymet taşımaktadır.

28-“Medresetüzzehra Eğitim Yaklaşımı ve Bilim Felsefesi Üzerine Değerlendirmeler” (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

Bu dersimizde Bediüzzaman Said Nursi’nin asrın başında yenilikçi bir eğitim projesi olarak takdim ettiği “aklî ve dinî ilimlerin bir arada okutulmasıyla beraber, birbirleriyle barıştırılması ve kaynaştırılması”nın özel ismi olan “Medresetüzzehra eğitim yaklaşımı”nın bilim felsefesini oluşturmaya ve yaratıcının varlığına dair diğer bilimsel yaklaşımlara alternatif olacak bilimsel model, yorum ve kabul görecek ilmî yaklaşımlar üretmeye katkıda bulunarak, yaratıcının varlığını kabul eden bir eğitim yaklaşımının bilim dünyasına nasıl takdim edileceği hakkında çok önemli çözümlemeler ve çarpıcı tespitler paylaşacağız.


5.KEŞİF: Buraya tıklayarak eğitim programının yüklü olduğu oynatma listesi sayfasına gidebilirsiniz.

Ölümün Çaresi (11.Şua ve 13.Söz’den  alınan bölümler)

Bir insanın en büyük meselesi olan ölümün çaresi keşfediliyor ve ölümsüz bir hayatı ve bitmeyen bir mutluluğu kazanmanın yöntemi gösteriliyor.

Bölüm Başlıkları:

29-Ölüme ve Hayata Farklı Bir Işığın Altında Bakmak  (11.Şua – Meyve Risalesinden 2.Mesele)  (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

Dinin, peygamberler eliyle getirdiği büyük müjdesinin ve ölüme getirdiği muhteşem çarenin ne kadar büyük bir müjde olduğuna yakından bakmaya çalışıyoruz.

30-Darağacı ve Piyango Dairesi / İdama Mahkûm Olmak (13.Söz’ün İkinci Makamı) (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

 Ölümün karşısında durup, ebedî hayata ve fâni dünyaya çağıran iki farklı grubun tekliflerini anlatan çarpıcı bir misalle çok önemli bir hakikat anlatılıyor.

Ölümün idamından kurtulma çaresinin insan için ifade ettiği büyük kıymetin ve her şeyin gerçek manasının; ancak “herkesin asılacağı sırayı bekleyen bir idam mahkûmu gibi olduğunun idrak edilmesi” ışığında ortaya çıkacağı, etkileyici bir üslupla tespit ediliyor.


Alt Başlıklar:

31- Bir Müslümanın Farklılığı (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

Bir Müslümanın, Allah’ı tanımayan bir dinsiz veya semavî dinlerden birine inanan biri ile arasındaki derin farkın sebepleri ve bu farkın toplumsal hayata etkileri ele alınıyor. Ayrıca ahlak, insanî değerler ve medeniyet adına ne varsa, ilk önce peygamberler eliyle insanlığa getirilmiş olduğu ve daha sonra diğer insan gruplarının bu kıymetli manevî hazinelere insanlığın ortak malı ve değerleri olarak sahip çıkmasıyla, bu değerlerin evrenselleştirildiği ifade ediliyor.

32- Kendimizi Nasıl Kandırıyoruz? (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)İnkâr eden insanın, böyle bir inanca sahip olup da, hayattan nasıl lezzet alıp yaşayabildiği sorusuna çok çarpıcı cevaplar veriliyor. Ayrıca dinin getirdiği yüksek hakikatler ve yüklediği ibadet mükellefiyetiyle hiç ilgilenmemekle birlikte, görünüşte iman etmiş olmak durumu da inceleme altına alınıyor.

33-İman kurtarmak Kavramı (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

Yüzde 99’u Müslüman olan bu ülkede yeterince ve iyi bilinmeyen önemli bir kavram ele alınıyor: “İman kurtarmak!”

Yaygın ve son derece hatalı bir düşünce olan: “Bizde nasılsa iman var ve cehenneme girsek bile sonunda oradan çıkıp cennete gireceğiz” ifadesinin ne yazık ki içinde bulunduğumuz durumun gerçekliğini yansıtmadığı ve iman etmiş olmanın, o imanın ölüm anında sizinle beraber kabre gireceği anlamına gelmediği tespit ediliyor ve şu sorunun cevabı aranıyor: “Acaba bize %99 kesin bir ihtimalle ebedî bir hayatı kazandıracak olan hakikî bir iman, nasıl bir özelliğe sahiptir?”


II- İKİNCİ ANA BÖLÜM: İMAN HAZİNESİNİN VARLIĞINI DELİLLERLE İSPATLAMAK

1.HAKİKAT: Buraya tıklayarak eğitim programının yüklü olduğu oynatma listesi sayfasına gidebilirsiniz.

Allah’a İman Hakikatinin İspatı – Tabiat Risalesi Açılımları (23.Lem’a)

Önemli Not: Aşağıya bu bölüme ait kısa videoları izleyebileceğiniz linkleri ekledik. Yalnız özellikle indirme linklerini eklemedik. Çünkü 7 adet seminerle tamamlanan Tabiat Risalesi Açılımları’nın uzun versiyon videolarından izlemenizi tavsiye ediyoruz. Aşağıdaki konu başlıklarının hepsinin videosu yok. Çünkü konu bütünlüğü olmayacağı için kısa videoları yapılmamıştı. Eksiksiz bir sunum ve sırası karışmamış bir akış için bu 7 adet seminer videosunu sırasıyla seyretmelisiniz. Tabi ilginizi çeken videoları aşağıdan beklemeden de seyredebilirsiniz. Bu 7 adet seminer videosunu izlemek için yukarıdaki oynatma listesini kullanabilirsiniz. Eğitim programımızın tüm dosyalarını yüklediğimiz adres: http://goo.gl/hNIUou Bu adrese en başta yer vermiştik. Size kolaylık olması için bu yedi adet seminer videosunun indirme adresini de buraya yazalım: http://goo.gl/dw6H4Q veya https://yadi.sk/d/FhGp8Xlf39Dsyw (Bu adreslerde 25 adet kısa videouyu da tek bir klasör içinde bulabilir ve indirebilirsiniz)

Bölüm Başlıkları:

– İmanî Meselelere Doğru Taraftan Bakmak (Giriş) – 7. Şua – Âyet-ül Kübra Risalesinin mukaddime bölümü (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

7. Şua – Âyet-ül Kübra Risalesinin mukaddime bölümü üzerine detaylı bir tahlil ve Tabiat Risalesi Açılımlarına Giriş mahiyetinde bir parça olan bu bölümde, imanî delillerin ne kadar sağlam noktalara dayandığı gösterilerek; Risale-i Nur’la çıktığımız keşif yolculuğumuzda çok gerekli bir yol arkadaşı ediniyoruz ve imanî meseleleri sağlıklı bir fikrî yaklaşımla değerlendirebilecek bir altyapıya sahip oluyoruz. İnkâr edenlerin çokluğunun bir önem taşımadığı ve kâinat genişliğindeki iman meselelerinin, yokluğun ispatı şeklinde inkâr edilmelerinin mümkün olmadığı aklî gerekçeleriyle ortaya koyuluyor. İspat ve inkâr arasında ciddî bir yapısal farklılık olduğu ve iman yolundaki delillerin bazılarının yanlışlığı söz konusu olsa da neticeyi değiştirmeyeceği ve tek bir delilin doğru olmasının neticenin doğruluğunu gerektireceği, çok parlak bir şekilde ortaya konuyor.

Dünyayı Anlamlandırma Çabası ve İhtişamlı Gökler – 7. Şua – Âyet-ül Kübra Risalesi’nin 1.Makam’ının 1.Basamağı

7. Şua – Âyet-ül Kübra Risalesi’nin 1.Makam’ının 1.Basamağı olan bu bölümde kâinattan yaratıcısını soran bir seyyahın gördüklerini, sinematik bir tarz ve şiir tadında bir üslupla anlatan ve dünyayı anlamlandırma çabasıyla etrafımıza dikkatle baktığımızda görülen yaratım delillerini ele alan ilk basamağında, ihtişamlı göklere bakıyoruz ve tabiattaki düzenli işleyişe verilen süslü isimler olan tabiat kanunlarının, eşyanın meçhul olan mahiyetini izah etmediğini ve edemeyeceğini görüyoruz.

– İlahî Teknolojinin Detaylarında Hayalî ve Zihinsel Bir Keşif Yolculuğu (23.Lem’a – Tabiat Risalesi)

Kâinat üzerinde gerçekleşen şaşırtıcı oluşumları ve canlılığı açıklamak için yaratıcıya alternatif olarak geliştirilen teorileri, mantık ve bilim zemininde akademik olarak ele almak ve bütün bilimlerin nihaî hedefi ve en son noktası olan kâinatın işleyiş ve maksatlarını anlamaya çalışmak faaliyetine katkıda bulunmak maksadıyla hazırlanan bu bölümde bambaşka bir keşif yolculuğuna çıkıyoruz. Eğitim programımızın bu en zengin ve önemli bölümünde, ilahî teknolojinin muhteşem detaylarına ve sanatlı yaratımın eşsizliğine şahit olacak ve Allah’ın bizden istediği gerçek imanı elde etme yolunda büyük bir adım atacaksınız.

Alt Başlıklar

-Varoluş Üzerine Düşünceler

Bütün bilimlerin temel olarak yapmaya çalıştığı şey ve en nihaî hedefleri, kâinatın işleyiş ve maksatlarını anlamaktır. Biz de bu dev arayış zemininde, varoluşun sırrını keşfetmek için kendi yolculuğumuza çıkıyoruz. Bunun için önce temel kavramları öğrenmemiz gerekiyor.

-Tabiat Nedir? (Seyretmek için buraya tıklayınız.)

Eşyanın işleyişini, tabiatçı düşüncenin iddialarını zihnimizde daha net kavrayabilmek için temel kavramları ele alıyoruz ve bu meşhur “tabiat, tesadüf, maddî sebepler ve kanunlar” denen şeyler gerçekte neymiş, ne değilmiş inceliyoruz.

-Tabiat Kanunları Nedir? (Seyretmek için buraya tıklayınız.)

Tabiat kanunlarının, maddî bir vücudu olmayan bir kavram olmakla beraber, sadece maddenin nasıl hareket ettiğini ifade etmeye yaradığını tespit ediyoruz.

-Akıllı Tasarım (Seyretmek için buraya tıklayınız. Not: “Akıllı Tasarım, Tesadüf ve Maddî Sebepler” adıyla tek bir videodur)

“Birden çok parçanın belirlenmiş bir maksada yönelik olarak düzenli biçimde bir araya getirilmesi” olan tasarımın, bir tasarımcıyı arattığı ve ayrıca, tasarımcı olarak kabul edilecek kim veya ne ise, onun o tasarımı yapabilecek özelliklere sahip olması beklendiğinden hareketle, meseleye en temel noktadan yaklaşan sağlam, mantıkî çıkarımlar yapıyoruz.

-Tesadüf ve Maddî Sebepler (Seyretmek için buraya tıklayınız. Not: “Akıllı Tasarım, Tesadüf ve Maddî Sebepler” adıyla tek bir videodur)

Görerek, bilerek, birileriyle haberleşerek ve bir araya gelerek ortaklaşa iş yapmak gibi özelliklere sahip olmayan tesadüf ve maddî sebeplerin, göz önünde görünen düzenli, sanatlı, insanı hayran bırakan tasarım harikası ürünlerin yapımına kaynaklık edemeyecekleri ortaya koyuluyor.

-Fantastik Bir Bilim Kurgu Öyküsü (Seyretmek için buraya tıklayınız.)

Tabiat Risalesi’nde maddî sebeplerin eşyayı oluşturmalarında ortaya çıkan ilk imkânsızlığın anlatımında kullanılan ve meseleyi kökünden kavrayan meşhur, mükemmel, eskimez misal olan eczane misalinde, yüz civarındaki kavanozun içindeki maddeler kullanılarak, canlılık özelliği olacak bir karışım, bir formül meydana getirilmek isteniyor. Sonra bakıyoruz ki, etrafta canlılık fonksiyonu gösteren çok sayıda karışım yapılmış. Bu karışımların özel ölçülerle, hassas bir ayarla bir araya getirilerek oluşturulduklarını, içeriklerini detaylıca incelediğimizde anlıyoruz. Böyle bir neticenin rüzgârın esmesiyle, kavanozlardaki maddelerin birbirine rastgele karışmasıyla oluşamayacağını elbette biliyoruz. Bu sıradışı misalimizi biraz daha geliştirmek istedik ve kendimizi fantastik bir bilim kurgu öyküsünün içinde bulduk. Yüksek bir geleceğe ve âdeta bir bilim kurgu filmindeki fantastik bir biyoteknoloji laboratuarının içine hayalen gittik.

-Kâinatın Varoluşu Üzerine Şaşırtıcı Keşifler

Görünen kâinatın tesadüfî olarak maddî, tabiî sebeplerle oluşabilmesinin ihtimalleri, çok şaşırtıcı hesaplamalarla ortaya koyuluyor. “Bir protein molekülü”nün ve “içinde 2000 protein bulunan bir bakteri”nin tesadüfen oluşma ihtimalleri, matematiksel hesaplarla inceleniyor. Bu hesaplardan ortaya çıkan şaşırtıcı sonuçlar aklınızın sınırlarını çok zorlayacak!

-Çoklu Evrenler Olunca Ne Oluyor? (Seyretmek için buraya tıklayınız.) Not: Bir alttaki video ile aynıdır. “Çoklu Evrenler ve Her şeyin Teorisi” adı altında birleştirilmiştir.

Kâinat ve içindekilerin bir sefere mahsus tesadüfen oluşmuş ve öylece kalmış olan sabit bir eşya olmadığını ve her an yeniden yeniye yaratılmaya devam eden dinamik bir yapıya sahip olduğunu ortaya koyarak, çoklu evrenler teorisine farklı bir yaklaşımla bakıyoruz.

-Büyük Tasarım ve Her Şeyin Teorisi (Seyretmek için buraya tıklayınız.) Not: Bir üstteki video ile aynıdır. “Çoklu Evrenler ve Her şeyin Teorisi” adı altında birleştirilmiştir.

Her Şeyin Teorisi ve Stephen Hawking’in görüşleri inceleniyor. Ayrıca “Neden hiçbir şey değil de bir şey var” temel sorusuna verilen cevaplar, karşılaştırmalı olarak ele alınıyor.

-Büyük Patlamaya Farklı Bir Bakış (Seyretmek için buraya tıklayınız.)

Büyük patlamaya farklı bir bakışla şu anki kâinatın oluşum ihtimali inceleniyor. Ayrıca bize hayat imkânı verecek düzendeki bir kâinatın tesadüfen oluşması ihtimali ele alınıyor.

-Eşyanın Sebeplerle ve Kendi Kendine Oluşumunun İmkânsız Senaryoları

Her şeyi kendi yapan ezelî bir kudretin ve manen her eşyanın yanında bulunan bir yaratıcının, zaman ve mekân kayıtlarına bağlı olmaması nedeniyle, eşyaya etki ederken maddeten yanında olması gerekmediği üzerinden yürütülen incelemelerimiz ve canlı oluşumunun muhtemel senaryoları devam ediyor.

-Sinek Mucizesi (Seyretmek için buraya tıklayınız.)

Maddî sebeplerin bir sineğin vücudunu yapmasının imkânsız senaryosu anlatılıyor.

-Tek Bir Merkezden Canlı Üretimi (Seyretmek için buraya tıklayınız.)

Eşyayı maddî sebeplerin yapması ile ilgili imkânsız senaryoların üçüncüsünde kullandığımız argümanımız şudur: Birden çok parça bir araya gelerek düzenli tek bir yapı oluşturmuş ise, elbette bir elden, bir tek merkezden, bir tek fabrikadan, bir tek plandan çıkmıştır. Bu bölümde maddî sebeplerin değişik tarzlarda birleşmesiyle meydana gelebilecek sonsuz sayıda mümkün şekilden bir tek belirli şekli seçmelerinin nasıl gerçekleşmiş olabileceğini inceliyoruz.

-Göz Mucizesi (Seyretmek için buraya tıklayınız.)

“Kendi kendine oluşum” iddiasının imkânsız senaryosunun gözle ilgili bölümü. Kâinatın her tarafıyla irtibatlı olan ve tamamıyla vazgeçilmez bağlarla bağlı bulunan eşyanın iç içe girmiş bağlantıları, delilimizin dayandığı temeldir.

-Bin Kubbeli Saray-İndirgenemez Komplekslik Kavramı (Seyretmek için buraya tıklayınız.)

“Kendi kendine oluşum” iddiasının imkânsız senaryolarından indirgenemez komplekslik kavramıyla ilgili bölüm. İnsan vücudu, kubbelerini oluşturan ve bir arada tutan taşların direksiz ve boşlukta durdurulduğu bin kubbeli bir saraya benzetiliyor ve anne vücudunda tek bir hücreden çoğalarak inşa edilen insan vücudunun yapım aşamaları üzerinden bu oluşumların kendi kendine olmasının imkânsızlığına, sarsılmaz mantıkî deliller ortaya koyuluyor.

-Kalıp Olmadan Üretim Olmaz! (Canlı Üretimi Alternatifleri) (Seyretmek için buraya tıklayınız.)

Canlı üretiminin muhtemel alternatifleri incelenerek, canlıların tabiat ve maddî sebepler tarafından yapılması için gerekli şartlar tespit ediliyor. Eşyanın tabiat tarafından yapıldığı iddiasının, içine girdiği kısır döngüde zincirleme olarak dönüp duran ve çıkmaz bir yolda tıkanıp kalan imkânsız ve zorlu bir yol olduğu kesinlik derecesinde ispat ediliyor.

-Mucizeler Diyarına Yolculuk

Tabiattaki hayranlık verici görsel estetiği, göz alıcı güzelliği, incelikli sanatı ve karmaşık tasarımı keşfetme yolunda önemli bir adım daha atıyoruz.

-Fantastik Bilgi Depoları: Beyin ve Dna (Seyretmek için buraya tıklayınız.)

İnsan vücudu gibi bir canlı makinenin tek bir hücre üzerinde inşa edilmesi ve çalıştırılması için, acaba nasıl bir planlama yapılmalı ve ne gibi programlar yapılmalıdır sorusunun cevabı, çok farklı bir yaklaşımla aranıyor. Beyin ve hafızanın ne kadar olağanüstü bir yapıda dizayn edildiği, Dna’nın ne kadar fantastik bir bilgi deposu olduğu, daha önce hiç duymadığınız çarpıcı bilgilerle göz önüne seriliyor. İlahî yaratımın detayları, tüm ihtişamıyla ve şüpheye yer bırakmayacak derecede ortaya koyuluyor.

-Hakikate Kör Noktadan Bakmak

İman ve inkâr arasındaki ince çizgide mesele hep aynı kör noktada düğümlenir durur. Bir yaratıcıyı ve bilinçli bir yaratımı inatla kabul etmek istemeyenin gözü, hakikate kör noktadan bakmaktadır denilebilir. Baktığı kör noktada, aslında en basit zihinli biri tarafından fark edilip takdir edilebilen sanatlar, hikmetler ve nimetler gizlenir ve saklanır. Bu bölümde iman ve inkârın psikolojik tahliline şahit olacaksınız.

-Kâinatın Sırlı Kapısını Açacak Bir Soru

En büyük siyasî meseleden daha önemli bir mesele hakkında sorduğumuz sorunun doğru cevabı, bütün dünyamızın değişmesi anlamına geliyor. Her şeyin farklı bir gözle, farklı bir bakış açısıyla görünmeye başlamasına ve birdenbire başkalaşmasına yol açıyor.

-İç İçe Geçmiş Sarmal Düzen (Seyretmek için buraya tıklayınız.)

“Eşyanın icadı tek bir yaratıcının kudret eline teslim edildiğinde tüm bu işler nasıl kolayca halloluyor?” sorusuna dikkat çekici cevaplar veriliyor. Tüm eşyayı ahenkli bir bütün haline getiren iç içe geçmiş sarmal düzen anlatılıyor.

-Cosmos Okyanusunda Islanmak (Seyretmek için buraya tıklayınız.)

Tabiat kanunlarının ne olduklarını ve ne olmadıklarını anlamamızı çok kolaylaştıran son derece orijinal iki misal veriliyor ve çok farklı bir yaklaşımla tabiat kanunlarının mahiyeti sorgulanıyor. Bir yaratıcıyı varsaymanın veya varlığı ihtimalini düşünmenin bile bilimsel düşünce tekniğine aykırı olduğunu iddia eden düşünce ciddî olarak eleştiriliyor. Cosmos içindeki hakikat arayışımızda sadece akıl fenerinin zayıf ışığını kullanarak önünü aydınlatmaya çalışmamızın ve ilahî vahyin rehberliğinden yüz çevirmemizin çıkmaz yola sapacağı, çok parlak bir şekilde ortaya konuyor.

-Tabiat Kanunları ve Kuantum Evren (Not: Bu bölüm Tabiat Risalesi Açılımları-5 seminer videosunun içindedir.)

Önce Newton’un “Mekanik Evren” modelinin ne kadar eksik bir model olduğunun, kâinatın her an yeniden yeniye dinamik bir yaratılış süreciyle var olduğunun ve var kalmaya devam edebildiğinin “Kuantum Evren” modeliyle anlaşıldığını görüyoruz ve kuantum mekaniğinin, maddenin atom altı dünyada nasıl davrandığını ve ne şekilde işlediğini anlamamızı sağlayan temel bilimsel yaklaşımını öğreniyoruz ve kuantum evrenin gizemli dünyasında bir yolculuğa çıkıyoruz. Daha sonra ise kuantum mekaniğinin, “ilahî yaratımın ve insan iradesinin işleyişleri” ile ilişkisini ve bunun bizim için ne anlam ifade ettiğini araştırıyoruz ve bu araştırmamızdan çıkan heyecan verici sonucu sizlerle paylaşıyoruz.

-Eşya Üstündeki Tasarım İmzası (Seyretmek için buraya tıklayınız.)

Her şeyin istisnasız doğrudan doğruya ilahî kudretin eliyle vücuda gelmesinin ve eşyanın her an O’nun idaresi altında bulunmasının, zorunluluk derecesindeki gerekliliğini inceliyoruz. “Her şeyin üstünde, yapım ve tasarımın kime ait olduğunu gösteren ve basılmış tek bir imza olduğunu” ortaya çıkaran çok çarpıcı tespitler ortaya koyuluyor.

-Allah’a Doğru Taraftan Bakmak (Seyretmek için buraya tıklayınız.)

İnsan gibi aciz ve zayıf bir varlığın ibadetine Allah’ın ihtiyacının olup olmadığı sorgulanıyor. Göz önünde görünen bu kadar zulümlere ve acılı ölümlere Allah’ın nasıl müsaade ettiği sorusuna tatmin edici cevaplar veriliyor. Bazen parçada görünemeyen mutlak güzelliğin ve üstün adaletin, bütünde var olduğunu nereden bilebileceğimiz konusu inceleniyor ve insanın önemli bir yanlışının, Allah’ın yaratımını ve faaliyetlerini anlamaya çalışırken, olaylara sadece kendi tarafından bakması olduğu vurgulanıyor.

-Sema Denizinde Bir Uzay Gemisi: Dünyamız (Seyretmek için buraya tıklayınız.)

Allah’ı inkâr ve ibadeti terk eden insanın hem kendine, hem Allah’a, hem yaratılmış her şeyin varlık gayelerine karşı ne derece büyük bir suç işlemiş olacağını inceliyoruz ve insan için en büyük mesele olan “imanla kabre girmek” kavramını mercek altına alıyoruz.

-Her Şey İlahî Kudretle Nasıl Meydana Geliyor (Seyretmek için buraya tıklayınız.)

Her şeyin ilahî kudretle meydana gelmesi ve her zaman ilahî iradeye bağlı olması ve bunun Allah için çok kolay bir iş olması ve her şeyi, bir tek şeyi yaratıp idare ettiği aynı kolaylıkta yaratması ve idare etmesi gibi büyük bir meseleyi nasıl açıklayabileceğimiz üzerinde duruyoruz.

-Her Şeyin Açıklaması Madde Parçacıklarının Hareketi Mi? (Seyretmek için buraya tıklayınız.)

“Var olan şey yok, yok olan da var edilemez” şeklinde ifade edilen ve bunun devamında tüm kâinatın oluşumunu mevcut madde parçacıklarının şekil değiştirmesi olarak gören ve yaratıcıyı konu dışı bırakan materyalist düşüncenin indirgemeci ateizmini; yani biyolojiyi, fizik ve kimyaya indirgeyerek, canlıları elementlerin bir araya gelmesinden meydana gelmiş şeyler olarak tasavvur etme düşüncesini çok farklı bir yaklaşımla ele alıyoruz. Muhteşem bir finalle biten bu bölümü tamamladığınızda, bir insanın en temel insanî vazifesi olarak, en başta elde etmeye çalışması gereken şeyin ve bir insanı hakikî insan yapan en kıymetli ilmin, iman ilmi olduğunu ve bu imana sahip olunmadığı takdirde, en büyük bir zekânın ve en yüksek dünyevî ilmin, hakikat noktasında en koyu bir cehaletten başka bir mana ifade etmediğini kesinlik derecesinde göreceksiniz.

Tabiat Risalesi Açılımları Kısa Videolar Hakkında Bir Not: Farketmiş olduğunuz gibi yukarıda listelenen bölüm başlıklarına ait videoların bazısı mevcut değil. Bunun sebebi, kısa videoların içine sadece konu bütünlüğü olan yerlerin alınması veya birbirini tamamlayan yerlerin birleştirilerek farklı bir isimle sunulmasıdır. Şimdi yukarıda mevcut olmayan fakat kısa videolar içinde yer almış olan diğer videolara aşağıda yer veriyoruz.

-Bir Protein Molekülünün Oluşma İhtimali                                   -Canlı Oluşumu ve Maddi Sebepler

(Videoyu Seyretmek için buraya tıklayınız.)                           (Videoyu Seyretmek için buraya tıklayınız.)

                         

– Gerçek Tevhid İnancı                                                                 – Kuantum Evren ve Çekim Yasası

(Videoyu Seyretmek için buraya tıklayınız.)                           (Videoyu Seyretmek için buraya tıklayınız.)

                        


2.HAKİKAT: Buraya tıklayarak eğitim programının yüklü olduğu oynatma listesi sayfasına gidebilirsiniz.

(Meleklere İman) Meleklerin Varlığının İspatı – 29.Söz 

Bölüm Başlığı: Kâinatta Yalnız Mıyız?

29.Söz’ün Mukaddimesi ve Birinci Maksadı olan bu bölümde önce, bu kâinat içinde yapayalnız olma düşüncesine tahammül edemeyerek çaresizce sorular soran ve ebedî yalnızlığına çözüm arayan insanın, aradığı doğru cevabı nereden bulabileceği, meseleyi kökünden yakalayan aklî çıkarımlarla ortaya koyuluyor. Daha sonra ise meleklere ve ruhanî varlıklara inanmanın ne kadar makûl olduğu ve varlıklarının insan ve hayvanların varlıkları kadar kesin olduğu, detaylı analizler ve mantıkî delillerle ispat ediliyor.

Alt Başlıklar:

1- “Kâinatta Yalnız Mıyız” Semineri Giriş Bölümü: Biz Yalnız Değiliz! (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

Kâinat içinde yapayalnız olma düşüncesine tahammül edemeyerek çaresizce sorular soran ve ebedî yalnızlığına çözüm arayan insanın, aradığı doğru cevabı nereden bulabileceği, meseleyi kökünden yakalayan aklî çıkarımlarla ortaya koyuluyor.

2-İman Hakikatlerinin Kaynağı: Allah’a İman (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

İman ile ilgili bütün hakikatlerin aslı ve kaynağı Allah’a imandır. Tüm iman esasları Allah’a imanın zarurî gereği olarak gerçekleşir, ispatlanır ve ancak Allah’a iman hakikatinin parlak ışığı altında tam olarak anlaşılabilir. Bu dersimiz bu mananın kısa ama çarpıcı bir özetini gözler önüne seriyor.

3- Hayat Neden Vardır? (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

Hayatın neden var olduğu ve hangi yüksek maksatlara hizmet etttiği sorularına cevap aranıyor ve çarpıcı tespitler yapılıyor.

4- Hayat Olmadan Var Olmanın Anlam ve Kıymeti Nedir?

(Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

Hayatın, bu kâinatı ışıklandıran ve şenlendiren en parlak hakikat olduğu ortaya koyularak ve buradan hareketle kâinatın boş ve hayatsız bırakılmış olamayacağı hakkında çarpıcı çözümlemeler yapılıyor.

5- Meleklerin Gerçekliği (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

Kâinatin her tarafını kaplayan bir hayat hakikatinin gerekliğinden ve tüm felsefî ve dinî ekollerin ortak kabulü olan melek hakikatinin manasındaki fikir birliğinden hareketle meleklerin varlığının ispatı yapılıyor.

6-Müthiş Bir Ekosistemde Paylaşılan Roller

(Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

Müthiş bir ekosistemin içinde insanın, meleklerin ve diğer canlıların üstlendiği rollerin ince bir mantık kurgusuyla ortaya koyularak meleklerin varlılığının gerekliliği ortaya koyuluyor.


3.HAKİKAT: Buraya tıklayarak eğitim programının yüklü olduğu oynatma listesi sayfasına gidebilirsiniz.

(İlahî Kitaplara İman) Vahyin Hakikatı ve Kur’an’ın Allah’tan Geldiğinin İspatı – 7.Şua 17.Mertebe 

7. Şua – Ayet-ül Kübra Risalesi’nin 17.Mertebe’si olan bu bölümde Kur’ân’ın, dünyayı istila eden büyük davasını nasıl ortaya koyduğunu ve insanlık âlemi içinde ortaya çıktığı andan itibaren, bütün hayallerin ötesinde ne mertebede büyük bir manevî inkılap gerçekleştirdiğini ve insan sözü olmadığının mantıkî çıkarım ve delillerinin en çarpıcılarını bu bölümde göreceksiniz.

Bölüm Başlığı: Bambaşka Bir Sözdür O!

Alt Başlıklar:

7-Harika Bir Kitabın Olağanüstü Manevî Hâkimiyeti (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

8-Eşi Görülmemiş Bir Meydan Okuma (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

9-Kur’ân’ın Eşi Görülmemiş Meydan Okumasını Nasıl Bir Ortamda ve Kimlere Karşı Yaptığını Anlamak… (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

10-Kur’ân Üslubunun Benzersizliği (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

11-Hayallerin Ötesinde Bir Manevî İnkılâb (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

12-Kur’an’ın Şaşırtıcı Etkisi (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

13-İlahî Kitapların Müjdeli Haberleri (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

14-Kur’ân: İnsan Gücünün Üstünde Bir Mucize (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

15-Kur’an’ın Bilimsel Mucizeleri (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)


 4.HAKİKAT: Buraya tıklayarak eğitim programının yüklü olduğu oynatma listesi sayfasına gidebilirsiniz.

(Peygamberlere İman) Peygamberlik Hakikatinin ve Hz.Muhammed’in Peygamberliğinin İspatı – 19.Mektup 1. ve 2. İşaret

Bu bölümde peygamberlik müessesesinin bu kâinata ve insanlığa ne derece gerekli olduğunun ve peygamberler eliyle getirilen ilahî mesajın ifade ettiği büyük hakikatin, kâinatın temel varlık sebebi bulunduğunun en çarpıcı delillerini, akıl ve kalbinizin doğruluğuna birlikte hükmedeceği, eşine az rastlanır bir mantık silsilesi eşliğinde görme fırsatı bulacaksınız. Ayrıca diğer peygamberlere göre neden Hz.Muhammed’in (A.S.M.) peygamberliğinin daha açık bir kesinlikte kabul edilmesi gerektiğinin sebeplerini ve peygamberler eliyle gösterilen mucizelerin, bizler için nasıl delil teşkil ettiğinin orijinal izahlarını okuyacaksınız. Aklınızla asr-ı saadete hayalî bir yolculuğa çıkacak ve tarihin kaydettiği en büyük insanın peygamberlik delillerinin kapsamlı bir özetini göreceksiniz.

Bölüm Başlıkları:

16-Kâinatın Manevî Güneşi (19.Mektup – Mu’cizât-ı Ahmediye Risalesi’nin 1. ve 2. İşaret’i) (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

17-Bir İnsanın Peygamber Olduğu Nereden Belli Olur? (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

18-Allah’ın Varlığına En Parlak Delil (7.Şua – Ayet-ül Kübra Risalesi’nden 16.Mertebe) (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)


5.HAKİKAT: Buraya tıklayarak eğitim programının yüklü olduğu oynatma listesi sayfasına gidebilirsiniz.

(Âhirete İman) Öldükten Sonra Dirilişin ve Ebedî hayatın Varlığının İspatı – 10.Söz Haşir Risalesi

Bu bölümde, ölümden sonra bir ebedî hayatın geleceği ve bu dünyanın varlığı derecesinde kesin olduğu ve öldükten sonra dirilişin gerçekleşmemesine imkân olmadığı, aklî delillerle ve çok parlak bir şekilde gösterilmektedir.

19- Kıymetine Paha Biçilmez Bir Hakikat: Ebedî Hayat (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

Alt Başlıklar:

20-Prova Sahnesi (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

21-Tadımlık Ziyafet Sofrası (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

22-Görkemli Sinema Salonu (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

23-İlahî Bilgi Havuzu (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

24-Domino Taşları (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

25-Kâinat Denilen Büyük Gösteri Merkezi ve Kozmik Takvim (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

26-Zıtların Birliği (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

27-Bulmacanın Eksik Parçası (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

28- Anne Karnındaki Bebekler (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

29-En Temel Gerçeklere Uyumlu Sonuçlar Çıkarmak (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

30-Hakikati Kaynağından Öğrenmek (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

31-İnsan İçin Açılan Ebediyet Kapısı (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

32-İnsanla Bağlanmış İlahî Maksatlar (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

33-Meçhul Kahvaltı (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

34-Finalsiz Film (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

35-İmtiyazlı Gezegen (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

36-Ebedî Hayat Diyarının Kapısını Açan Dua (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

37-Çelişkili Bir Durumun Kurtuluş Çaresi (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

38-Akıl Harici Bir Kurgu (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

39-Vaad Etmişse Yapacaktır (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

40-Dirilen Yeryüzü (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

41-‘Zor’u Yapan, ‘Daha Kolay’dan Aciz Kalır Mı? (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

42-Dünyanın En Doğru Haberi (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

43-Gizli Plan (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

44-Issız Festival (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

45-Dünyanın Varlığı Kadar Sarsılmaz Bir Hakikat (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

46-Ölümün Öldürüldüğü Daimî Bir Hayat (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

4


6.HAKİKAT: Buraya tıklayarak eğitim programının yüklü olduğu oynatma listesi sayfasına gidebilirsiniz.

(Kadere İman) Kader ve İradenin Hakikati – 26.Söz Kader Risalesi

“Kader ve iradenin birbirinden nasıl ayrılacağı” meselesi ve “her şeyin Allah’ın takdiriyle olduğu”nun delilleri ele alınıyor. Ayrıca kadere imanın insana bir ağırlık ve sıkıntı vermediği, tam tersine mükemmel bir hafiflik ve rahatı temin ettiği ve “dünyada gördüğümüz musibetlerin çirkinliği” ile “kaderin her şeyinin güzel olmasının” nasıl uzlaştırılacağı gibi konularda, şimdiye kadar İslam tarihinde görülmemiş ustalıkta cevaplar veriliyor.

Bölüm Başlıkları:

47- Kader ve İrade Meselesine Sağlıklı Bir Yaklaşım (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)
48- Kader ve İrade, Birbirleriyle Nasıl Uyumlu Hale Getirilebilir? (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)
49- İradenin Mahiyeti (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)
50- Her Şeyin Allah’ın Takdiriyle Olması Ne Demektir?
51- Kaderin Herşeyinin Güzel ve Hayır Olması Ne Demektir?

(Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)


IV- EĞİTİM PROGRAMI ÖZEL EK BÖLÜMLER

 

1- Bediüzzaman Said Nursî’nin Hayatı ve Risale-i Nur

* Bediüzzaman Said Nursî’nin Hayatı ve Risale-i Nur 1. Bölüm (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)
* Bediüzzaman Said Nursî’nin Hayatı ve Risale-i Nur 2. Bölüm (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)
(Not: İndirmek için kullanabileceğiniz yukarıdaki Google Drive linkindeki video tek parça dır ve 1. ve 2. bölümler birleştirilmiştir.)
2- Dünyayı Anlamlandırma Çabası (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

3- Eğitim Programımızda Risale-i Nur’un Sadeleştirilmesi Neden Uygun Bir Yöntem Olarak Görülmemiş ve Tercih Edilmemiştir? (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

4- Risale-i Nur’u İnsanlığa Mal Etme Çabası: İzah Çalışmaları 

Risale-i Nur’u İnsanlığa Mal Etme Çabası: İzah Çalışmaları seminer programı kapsamında yayınlanan ve yukarıda başlıkları verilen 22 adet videonun tamamını aşağıdaki YouTube oynatma listesinde bulabilirsiniz. Ayrıca yukarıdaki görsellerin altlarındaki linklere tıklayarak da videoları seyredebilirsiniz.

YouTube Oynatma Listesi İçin Buraya Tıklayınız.

Ayrıca seminer içeriğinin metin, video ve Powerpoint sunumlarının bulunduğu klasöre aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz:

Seminer İçeriği İndirme ve Görüntüleme Adresi İçin Buraya Tıklayınız.

5- “Meşru Demokrasi” Ruhu Şeriattandır; Hayatı da Ondandır! (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

6- Ayasofya’nın Bilinmeyen Büyük Önemi ve Bağımsız Türkiye (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

7-Evrim Mekanizmaları, Yaratıcıya Olan İhtiyacı Ortadan Kaldırır Mı? (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

8- Bambaşka Bir Din Eğitimi Programı Hayal Ediyorum (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

9- Risale-i Nur Hizmet Tarzının Aynen Korunması ve Devam Ettirilmesinden Ne Anlamalıyız? (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

10- Allah Tarafından Mehdi ve Müceddid “Gönderilmesi” Ne Demektir? (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

11- Varoluş Mucizesi (Senaryolu Belgesel Metni) (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

12- Hadislerin Değerlendirilmesi ve Münazara Adabı (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

13- Kuantum Yaklaşımı ve İlahî Hakikatler Hakkında (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

14- İdam Cezası Hakkındaki Kanaatimiz (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

15- İslam Şeriatı Elbise Gibi Değildir, Cild ve Deri Gibidir. (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

16- Kendi Paranızla Hırsızlık Yapılmasına Razı Olmayın! (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)

17- “Ahlaksız Sanat” ve “Dinsiz Bilim” Olur Mu? (Seyretmek için buraya, indirmek için buraya tıklayınız.)