KEŞİF YOLCULUKLARI: Farklı Mana Açılımlarıyla, İzahlı ve Görsel Destekli Risale-i Nur Eğitim Programı

Medresetüzzehra Eğitim Yaklaşımı'nın Bilim Felsefesini Oluşturmaya Katkıda Bulunmayı Hedefleyen Akademik Eğitim Faaliyetleri

Telif Hakkı Bildirisi ve Her Türlü Serbest Kullanım, Basım ve Yayım Hakkı

Yorum bırakın

3

Telif Hakkı Bildirisi ve Her Türlü Serbest Kullanım, Basım ve Yayım Hakkı

“Keşif Yolculukları Risale-i Nur Eğitim Programı Ders Müfredatı”na ait görsel ve yazılı tüm içerikler, Risale-i Nur’a, Kur’ân’a ve İslam’a gönül vermiş herkesindir.

Eğitim programı derslerimizin metinlerini, Powerpoint sunum dosyalarını ve seminer videolarının tamamını, bu sunumların tekrar canlandırabilmesi ve kitap çalışmalarımızın teşebbüs sahiplerince yayınlanabilmesi için tamamen açık bir kaynak olarak  sizlerle paylaşıyoruz.

Herhangi bir şahsın veya kurumun malı olmadan veya aidiyetine ve inhisarına bağlı olmaksızın, sadece ve sadece iman ve Kur’an hakikatlerinin aynası olan Risale-i Nur eserlerinin malı ve izahlı bir dersi olan bu görsel destekli akademik eğitim programını, Medresetüzzehra’nın prototip (fakat maksadı tam karşılayan ve okullarda okutulmaya layık) bir uygulaması olarak (tüm metin, video, sunum ve kitap dosyalarıyla) ümmete ve insanlığa mal olması maksadıyla, tüm inanan kardeşlerimize ve özellikle Risale-i Nur’a gönül vermiş Nur talebelerine (muhtaç insanlara ulaştırmak üzere) her türlü serbest kullanım hakkını devretmek suretiyle emanet ediyoruz.

Risale-i Nur’u ve içindeki Kur’ânî hakikatleri ilan, takdim ve talim etmek maksadıyla ortaya koyulan akademik eğitim programımız ve bunun ders müfredatı olan kitap çalışmalarımızın telif hakkı engeline uğramadan neşredilebilmesi ve devamlılığının sağlanabilmesi için, her türlü serbest kullanım, basım ve yayım hakkı tarafımızca tanınmıştır.

Asliyetini korumak ve kaynak belirtmek şartıyla, teşebbüs sahiplerince ve önceden tarafımızdan izin alınmaksızın, kitap çalışmalarımızın basılabileceğini ve görsel eğitim programı içeriklerinin şahsen veya medya yoluyla sunulabileceğini kabul ederiz.

İhtiyaç durumunda kitap basımında bandrol başvurusu sırasında istenen yazar izin belgesini bizden talep edebilirsiniz. Kitabımızın yayınlanması ve basılması esnasında bir izne bağlı olmaksızın basılabilmesi için noterden onaylı muvafakatname düzenledik. Siz bu muvafakatname belgesinin renkli çıktısını alıp bandrol başvurusuna yazılı izin belgesi olarak ekleyebilirsiniz. Bandrol talebi müracaatlarının yapıldığı YAYFED’in (Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu)  hem Ankara hem İstanbul’daki adresine muvafakatnamemizi kayıt altına alınması talebiyle gönderdik ve APS alındılarını da klasöre ekledik. (bunlara ihtiyaç olacağını zannetmiyoruz ama her ihtimale karşı bilginiz olsun)

Yukarıdaki belgeler aşağıda verilen depolama adresindeki “Telif Hakkı Bildirisi ve Her Türlü Serbest Kullanım, Basım ve Yayım Hakkı” isimli sarı klasörün içindedir. İlgili belgelerin resim olarak en aşağıya da ekledik. Buradan da indirebilir ve direk çıktı alabilirsiniz. Muvafakatnameyi renkli ve önlü-arkalı yazdırmayı unutmayın.

İçeriklerin asliyetinin korunması konusunda, aşağıda adresleri verilen internet depolama alanlarına yüklü dosyalar esas alınacaktır. Bunun dışında aşağıdaki internet sitesi ve video kanalı da orijinal içerik kaynağı olarak kabul görecektir.

Tüm Risale-i Nur Çalışmaları Dosyalarının Yüklü Olduğu Adres:

Google Drive: http://goo.gl/hNIUou

Yandex Disk: https://yadi.sk/d/09r41tL9ecYUA

Tüm Risale-i Nur çalışmalarımızın bir araya toplandığı ve görsel destekli akademik eğitim programı içeriğinin yayınlandığı bu depolama alanlarından metin ve görsel/interaktif tüm kitapların dosyalarını ve bütün eğitim programı seminerlerinin videolarını, metinlerini ve Powerpoint sunumlarını hem görüntüleyebilir, hem de ister tek tek, ister toplu olarak indirebilirsiniz.

Keşif Yolculukları Risale-i Nur Eğitim Programı İnternet Sitemiz:

http://www.kesifyolculuklari.com ve http://www.risaleinuregitimprogrami.com

(Alternatif Site: http://www.risaleinuregitimprogramidotcom.wordpress.com)

YouTube Video Kanalımızın İnternet Adresi:

http://www.youtube.com/c/EdizSözüer

NOTER MUVAFAKATNAME-EDİZ SÖZÜER

APS ALINDILARI

Yazar: Ediz Sözüer

Ediz SÖZÜER 1974, Ankara doğumludur. Gelir İdaresi’nde Gelir Uzmanı olarak görev yapmaktadır. “Olağanüstü Bir Hazinenin Keşif Yolculuğu: Risale-i Nur Eğitim Programı”, yazarın ilk etapta internet ortamında ücretsiz olarak yayınlanarak daha sonra basılmış ve tüm çalışmalarının üzerine bina edildiği temel ve kaynak kitap çalışmasıdır. Deneme mahiyetinde kaleme aldığı Risale-i Nur izah metinleri ve Risalehaber sitesinde makale yazmakla başlayan yolculuğu, Risale Akademi’de sunulmaya başlanan görsel destekli ve akademik temelli “Tabiat Risalesi Açılımları Seminerleri”yle devam etti. Manevî bir ilim hazinesi olan Risale-i Nur eserleri içindeki Kur’ânî hakikatlerin insanlığa mal edilmesinde ve toplum olarak muhtaç olduğumuz zihinsel dönüşümün gerçekleşmesinde önemli bir katkıda bulunma kabiliyetinin bulunduğuna inandığı kitap çalışmasını, hep bir proje kıymetinde gördü. Tamamlanan kitap çalışmasını daha geniş kitlelere ulaştırmak için, bu çalışmanın üzerine bina edilerek hazırlanmış ve “görsel bir kitap” mahiyetindeki “Keşif Yolculukları Risale-i Nur Eğitim Programı”nı iki haftada bir sürekli bir program olarak vermeye başladı. Ayrıca zaman zaman akademik eğitim faaliyetlerinde de “Medresetüzzehra Eğitim Yaklaşımı” ve “Risale-i Nur İzah Çalışmaları” hakkında sunumlar gerçekleştirdi. 2018 yılında ise Keşif Yolculukları Risale-i Nur Eğitim Programı'nın temel/kaynak kitap çalışması, din araştırma dalında "Altın Kalem Yazarlık Ödülü"ne layık görüldü. Kitap çalışması ve eğitim programının yazılı ve görsel tüm içerikleri, notere onaylatılmış muvafakatname ile her türlü serbest kullanım, basım ve yayım hakkı tanınmasıyla; başta Risale-i Nur’a, Kur’ân’a ve İslam’a gönül vermiş herkese ve tüm insanlığa mal edilmiştir. (Muvafakatnameye ana sayfadaki "Telif Hakkı Bildirisi" isimli menüden ulaşabilirsiniz) Bu çalışmalardan haberi olanlardan ciddiyetle istediği ve Risale-i Nur’a gönül vermiş insanlara samimiyetle ifade ettiği şudur: “Kıymetsiz ve önemsiz şahsıma değil, bu çalışmalar vesilesiyle Allah’ın bir nimeti olarak harika bir şekilde ortaya çıkan hakikatlere önem veriniz ve onlara sahip çıkınız. Sizden tek istediğim budur.”

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.